keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Eka vuosi takana

Ensimmäinen vuosi eläinlääketieteellisessä olisi nyt takana ja enää 4,5 vuotta edessä :) Vuosi kyllä meni tosi nopeasti, vastahan täällä aloitettiin, mutta niin kai ajalla on taipumus käyttäytyä, kun on mielenkiintoista tekemistä. Jossain määrin tämä eka vuosi oli ja vielä seuraavakin kuulemma tulee olemaan tylsähkö, kun ei päästä elävien eläinten kanssa tekemisiin, opiskellaan vaan näitä perusaineita. Biokemiakin jatkuu syksyllä, jippii.. Mutta toki ensi vuonna meillä on sitten esimerkiksi ruokintaa, mikä nyt jollain tavalla on kiinnostavaa. Täytyykin muistaa ottaa se "Ruokinnalla tuloksiin"-kirja syksyllä mukaan tänne.

Tentit meni hyvin, ainostaan anatomian lopputentissä jäi harmittamaan, kun eräs kysymys oli "kohtu", niin siihen en kyllä oikeen täydellistä vastausta kirjoittanut, jotenkin ajatuksen levisivät, vaikka tiedän kyllä ihan tasan tarkkaan sen rakenteen. Mutta ei voi mitään. Ensi vuonna anatomia jatkuu myös, ilmeisesti opiskellaan lisäksi uutuutena lintuja silloin. Oli yhtenä päivänä puhetta Luizan kanssa, että kun hän kävi täällä haastattelussa, häneltä kysyttiin "miksi linnut voivat lentää?" Luiza oli vastannut, että "koska niillä on siivet", mutta oletteko koskaan miettinyt asiaa, miksi ne oikeasti lentävät? Spesiaalit nivelet siivissä yms.. Vaan eiköhän nuokin salat aukea ensi vuonna sitten. Kesällä jos löytäisi jostain aikaa tehdä dissektion edes yhdelle hevosen päälle ja kissalle, niin pysyisi opitut rakenteet mielessä.

Ja eikös ne kelitkin heti muuttuneet, kun on tarkoitus lähteä Suomeen? Teillä kun kelit viileni, niin meillä lämpeni. Hieman harmittaa kyllä, mutta jotenkin se oli arvattavissa. Mutta parempi toisaalta tehdä töitä, kun ei ole niin kuuma. Eikös vain? Ja sunnuntai iltana oli niin suunnaton ukonilma täällä meidän päällä, etten ole ikinä sellaista kokenut. Pari tuntia se jytisti, koko ajan salamoita tuli ja jyrinää kuului. Hieman meinasi täällä penthousessa pelottaa, mutta ei kai salama kaupungeissa iske, onkai näissä jotkun ukkosen johdattimet.. Toivottavasti..

Olen tässä koettanut pakata tavaroita, valtaosan jätän tänne erään kaverin asuntoon, kun nämä asuntolahuoneethan pitää luovuttaa pois kesän ajaksi. Mutta mistä ihmeestä varsinkin noita kirjoja on kertynyt tuollainen suunnaton määrä?! Aivan olen tuskastunut miten saan ne vietyä tuonne 300m päähän, kottikärryt olisi suunnattoman hyödyllinen juttu. Valtaosa painaa sen 7kg, niin kovin montaa ei jaksa kerralla kantaakaan. Itse asiassa suunnittelin, että pitääkö mun mennä ostamaan kirjoja varten sellainen pyörillä kulkeva matkalaukku. Asunnoista puheenollen, niin nyt kun olen asustellut täällä penthousessa kahdeksannessa, tai oikeastaan yhdeksännessä, kerroksessa, niin ensi vuonna voisi suunnitella penthouse asuntoa täältä:

Skytower taustalla

Lottovoittoa odotellessa :) Skytower on Wroclawin korkein rakennus, niinkuin näkyy. Alhaalla kauppakeskus (aivan surkea) ja yläkerroksissa sitten asuntoja. Joitain oli myytävänä, mutta hintoja ei ollut julkisesti näkyvillä.

Perjantai aamuna lähden sitten ajelemaan kohti Saksaa ja Travemündeä, Gdanskista ei kulje tällä hetkellä matkustaja-alusta Suomeen, niin vaihtoehtoina oli joku Via Balticaa Tallinnaan tai sitten Saksasta laivalla Suomeen. Mutta ihan kiva tuo laivamatka, odotan sitä kovasti, kun saa puolitoista vuorokautta huilata vain, nukkua, syödä ja lukea jännäriä. Pari viime viikkoa on kyllä mennyt tosi vähillä yöunilla, ei oikeen ole ennättänyt nukkua ja sitten kun nukkuu, niin unta ei tunnu riittävän yli viideksi tunniksi millään. Kaipa se stressiä on. Ja sitten kun pääsee taas Suomeen ja rupeaa tekemään fyysistä työtä, niin toivottavasti rupeaa uni taas maistumaan.

Työt alkavat maanantaina Lahdesta, sieltä sitten kaakon kulmalle muutamaksi viikoksi. Onneksi tulee juhannus heti ensimmäiselle viikonlopulle Suomessa ja sitten kesäkuun viimeisenä viikonloppuna on sukujuhlat, niin joutuu huilaamaan viikonloput, ei tule heti rehkittyä liikaa. Pitäisi muistaa pehmeä lasku, jotta kädet ei ihan säikähdä.. Juujuu, pehmeä lasku hyvinkin :)

 En malta odottaa, että pääsen töihin ja tapaamaan vanhat ja uudet asiakkaat! Ollaan kesän mittaan yhteyksissä ja oikein mukavia, aurinkoisia ja vähähyttysisiä kesälomia kaikille! :)